ART (Alkotó Rajztanárok Társasága) 9000

Az ART (Alkotó Rajztanárok Társasága) 9000 tagjai: Dubi Árpád, Joó István, Kissné Kostelec Éva, Kutasi Károly, Lappints Csaba, Milu Milanovich Ildikó, Peresztegi Erika, Priskinné Tuller Marianna, Szilágyi-Jéger Teréz, Tanai Guzorán Anna, Vitáris József. Az egyesület elnöke: Gasparek Ildikó.

A 15 éve alakult egyesületünk célja a vizuális kultúra népszerűsítése. Tanárként elsősorban diákjaink körében, művészként azonban szélesebb érdeklődésre számítva szeretnénk megmutatni az alkotás, az együtt dolgozás örömét. A vizuális nevelés és az autonóm önkifejezés napi élmény számunkra. Ezért természetes az is, hogy a kiállításokon való megjelenésen túl nyári táborokat, workshopokat, múzeumpedagógiai programokat, jótékonysági akciókat szervezünk. Tevékenységünkért 2019-ben Győr Művészetéért díjban részesültünk. Jubileumi évünk alkalmából idén megalapítottuk Az év alkotó tanára díjat, melyet minden esztendőben az Őszi Tárlat megnyitóján adunk át.JOÓ ISTVÁN

„…valóban, csak képeink beszélhetnek helyettünk.” (Vincent van Gogh)

KOSTELEC ÉVA

„Aludtam, és azt álmodtam: az élet öröm. Felébredtem, és azt láttam: az élet kötelesség. Dolgoztam, és azt láttam: a kötelesség öröm.” (Rabindranath Tagore)

KUTASI KÁROLY

„A művészet a társadalom egyetlen gyógyszere…. Célja, hogy segítsen… Névvel vagy névtelenül.”

MILANOVITS ILDIKÓ

„Minden, amit el lehet képzelni, az valóságos.” (Picasso) Az alkotói lét nőként, főként harc az idővel. De, megéri. 

PERESZTEGI ERIKA

A kép él, mint az élőlény, változik a mindennapi élet követelményei szerint.  Ez természetes, mert hiszen a kép csak az által él, aki nézi.” (Picasso)

PRISKINNÉ TULLER ERIKA

„… hiszem, hogy az alkotás szellemi és lelki szükségből fakad, s hogy a katarzis megtisztító ereje emberi fejlődésünk feltétele és célja is.”

SZILÁGYI-JÉGER TERÉZ

„Hittel festek – láthatóvá szeretném tenni a valóságot és az életet. Munkám jelenét két irány határozza meg: a transzcendens élmények és az ember, a gyermek arcai.”

TANAI GUZORÁN ANNA

„Kézzel szövött textiljeimben és a festményeimben a színek, a tónusok, a kontrasztok, formák mind egy célt szolgálnak: színes csodává álmodni a múltat, s igaznak, szépnek hinni a jövőt.” (Wass Albert)

VITÁRIS JÓZSEF

„Absztrakt tájképeimnek és figurális munkáimnak is gyakori témája a kontrasztjelenségek vizuális megjelenítése.”

 © 2022 • Open Art Night • ImpresszumAdatvédelem