ART WORLD Magyarország

A 2012-ben alapított ART WORLD Hungary olyan civil szervezet, amely összefogja azon törekvéseket, amelyek egy üzleti szempontoktól mentes – tisztán szellemi – értékteremtő tevékenységet képviselnek. Céljuk, hogy a művészet eszközeivel teremtsenek közös platformot a különböző nemzetek kultúrát szerető népeinek – elsősorban a Kárpát-medencében és annak környezetében. A barátság és a pozitív értékek erősítése, a harmónia legyen a népek közös akarata – a művészet erejével! A szépség és a harmónia legyen az élet súlyponti értéke! Mert a szépség nem egyszerűen csak gyönyörködtet, hanem az ember lételeme, amely alapvetően a természet által adott szükségszerűség. Ezt kell, hogy erősítse a művészet – az egyénben és az egyének között. A kép sajátos kifejezési világa mindenki számára érthető. Ezért a képzőművészet képes a különböző, sőt egymástól a legtávolabbi kultúrákban szocializálódott embereket is összehozni. Lehetővé teszi, hogy eszmét, gondolatokat, érzéseket cseréljenek – akár szavak nélkül is –, így a képek, a kiállítások segítségével azok sokkal tisztábban közvetítődnek.

BORBÉLY KÁROLY

„A Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karának oktatója vagyok. Győr múltjának és jelenének számtalan hajszálere szövi át az életemet, melynek jelentős eseményei kötnek ide: a diákévek, az első találkozások a művészettel és a lélekformálás alkotói munkája. Az emberi létezés alapkérdései foglalkoztatnak, az anyag és a teremtő szellem örök párbeszéde.”

CSIZMADIA ISTVÁN

„Láttatni a láthatatlant egy olyan belső látással, amely nem adatik meg mindenkinek. A fény mestere szeretnék lenni.” Vallja magáról a festő, aki  képeivel és alakjával, művészeti vehemenciájával és elkötelezettségével már világot hódított jó párszor. Képei nem csak hazai szalonokat díszítenek.

KOREN EDIT

„Tokajban születtem, onnan ered a festészet iránti szeretetem. A tokaji művésztelepet alapító festőtanárom indított el ezen az úton. A végzettségem mégis építőmérnök, de a festés velem maradt. 2016 óta vagyok az Art World Hungary Egyesület tagja.”

KOVÁCS-GOMBOS GÁBOR

„Jeremiás próféta arra figyelmeztet: „Állíts magadnak útjelzőket, helyezz el magadnak jelzőoszlopokat! Irányítsd szívedet a kiépített útra!” Festményeim ilyesféle fénylő útjelzők kívánnak lenni. Küszöbök, átjárók, amelyek megnyitják mindennapi világunk tereit a transzcendens felé.”

KURCSIS LÁSZLÓ

Kurcsis László életútjának láthatatlan térképe Győrtől, Budapesten és Pannonhalmán át New Yorkig feszül. Képei kereső képek. Vallatják a teret, az időt, a lelket, kutatják a titkokat. Az alkotás, mint meditációs tevékenység történik, a rajz, mint misztérium-objektum születik. Rendszeres résztvevője a magyar és nemzetközi művésztelepeknek. Munkásságának szellemi gyökerei, a kereszténység és a tao értékrendje.

KUSTÁN MELINDA

„Alkotó munkám egyik médiuma a textil. A textilnek lágy térbelisége van, érintése gazdag érzelmeket kelt, bizonytalan formájú asszociációkat képes kiváltani. Ölelően beburkolódzhatok egy meleg takaróba, lágyan megszűrheti az ablakomon bejövő fényt a függöny, járás közben a szoknyám ringása erotikus vágyakat kelthet másokban.”

LIPOVICS JÁNOS

„Autonóm alkotóként a szobrászat, a kerámia és porcelán, valamint a grafika műfajaiban dolgozom. A szobrászatban az érmektől a kisplasztikákon át a köztéri alkotásokig a teljes spektrumban, megbízásokra dolgozom. A kerámia és porcelán területén is egyedi, úgynevezett „edényszobokat” készítek. Rendszeresen részt veszek az önálló és csoportos kiállítások mellett nemzetközi művésztelepeken is.”

MALASITS ZSOLT

„Minden mindennel összefügg.” 1998-ban megnyitja Győr történelmi belvárosában a Malasits Galériát. Fő célja a „LÉNYEG” keresése és megtalálása. Győr kulturális életében 1993 óta aktívan részt vesz. Kiállításain díjat nyer Olaszországban és két alkalommal Franciaországban. Hazáján kívül kiállít Szlovákiában, Ausztriában, Olaszországban, Franciaországban, Svájcban, Horvátországban és Lengyelországban is.

MÓZES LÁSZLÓ

„Mély emberi gondolatok, amelyekkel tükröt akarok állítani az életnek, az embereknek. Alkotásaimmal mindig gondolatokat akarok közölni. Emberközpontúak, melyek helyet keresnek és kritikát közölnek a képzőművészet különböző képi eszközeivel. Jelenleg alkalmazott grafikával foglalkozom, különböző kiadványok grafikai és tipográfiai tervezését készítem.”

MUZSAI VIKTÓRIA

„A fotó rögzíti és megörökíti a múló pillanatot – ahogy én látom. A szöveg feltárja a láthatatlant – ahogy én értem. Kép és szó – számomra – az önformálás eszköze.”

SZABÓ BÉLA

Hivatásos fotográfus és autonóm alkotó. Munkatársa volt 1986-tól napi- és hetilapoknak, színházi- és kulturális folyóiratnak, a FotóArt és a Természetfotó Magazinnak. Jelenleg a Győri Szalon kulturális portálon publikál. Szabadúszó fotográfusként dolgozik 1993-tól. Munkássága sokrétű, de elsősorban a természetben és kulturális területen fotografál. Több helyen tanítja a fotográfus szakmát.

SZŰK NORBERT  (†)

A győri Dali. Az élet szerelmese. A színek mestere. A lendület és az álomfüzet embere. Az alkotó, aki mindig üzenni akar, aki nem fél attól, hogy egyedi, hogy különleges, hogy harsány legyen. Újító meseember. Tehetsége felemeli, utazásai a világ túlsó szegletére, Balira megedzik és nemesítik, festményeit családja, gyereke, gyerekei megőrzik.

VARGA GYÖRGY

„Nagyon közel áll hozzám a tájfotó és az emberábrázolás. A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége MAFOSZ/B minősítést értem el 2018-ban. A Nemzetközi Fotográfiai Szövetségtől (FIAP) EFIAP (Kiváló Fotóművész) minősítést 2019-ben kaptam meg. Győrben 1975 óta élek, a városban találtam munkalehetőséget, ami megfelelő volt számomra.”

 © 2022 • Open Art Night • ImpresszumAdatvédelem