Kép, fény, fotó, művészet

2021. aug 23. - 2021. okt 03.

A Széchenyi Open Art egyedülálló művészeti kezdeményezés Közép-Kelet-Európa szívében, Győrött. Az alapítók szándéka szerint Győr város hatalmas külterületi felületein olyan fontos és jelentős műalkotások, kincsek, ipartörténeti emlékképek kerülnek bemutatásra, amelyeket sokszor még kiállítótermekben sem lehetne együtt megnézni.

A Széchenyi Open Art első évada 2021-ben ajándék Győr 750 éves évfordulójára.
Az ajándékozók, a projekt zászlóvivői: a Széchenyi István Egyetem, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Győri Egyházmegye.

A Széchenyi Open Art Night eddig három tematikára fókuszálta a figyelmet. Szakrális emlékek, tánc és művészet, ipartörténet. 
Az augusztusban és szeptember elején látható képek kivételesen nem egy tematikát ölelnek át. A Kisalföld napilap szerkesztősége, a lapnál dolgozó fotósok és újságírók segítettek abban, hogy egy igazán különleges kiállítás kerüljön ki a hatalmas vásznakra, kép – fény – fotó – művészet címmel.

A Kisalföld fotósainak képei, a napilapban meghirdetett fotópályázat győzteseinek alkotásai és a Győri Fotóklub legjobb felvételei is láthatóak azon a különleges kiállítási felületen, amelyet a hatalmas vásznak jelentenek. A fénnyel írt valóságot ábrázoló felvételek mindegyike egy-egy külön történet, mindegyik egy-egy külön mese.
Természet, ipar. Művészet, emberek. Hangulatok és érzelmek jellemzik ezeket a képeket. 

GYŐRI FOTÓKLUB EGYESÜLET

A győri amatőr fotósok szerveződése már a múlt század elején elkezdődött. 1909. november 30-án fotóklub alakult a Magántisztviselők Otthonában (Lloyd). A következő dátum 1932. július 9. Ekkor alakult meg a Magyar Fényképezők Országos Szövetségének (MAOSZ) …

KISALFÖLD FOTÓROVAT

A fotóriporterek a mindennapok képes mesterei, a pillanatok megőrzői, a hírek illusztrátorai, a történetek igazi mesélői. A fotó a megállított időnek olyan lenyomata, amely éveket, évtizedeket is átélhet aktualitásával …

TEMATIKA MEGNYITÓ

A Széchenyi Open Art Night 4. tematikájának – Kép – Fény – Fotó – Művészet – megnyitója, melyen a színvonalas műsorról a Regös Táncegyüttes gondoskodott.

A KISALFÖLD FOTÓPÁLYÁZAT NYERTESEI

A Kisalföld nyár elején meghirdetett fotópályázatára nívós pályaművek érkeztek. Közel ezer olvasó döntött úgy, hogy megméreti magát a versenyben, elküldi legjobb fotóit, és megmutatják milyennek látják Győrt …

Dátum
  • 2021. aug 23. - 2021. okt 03.
Helyszínek
  • Menedzsment CampusSzéchenyi István Egyetem
  • Vízügyi palotaÁrpád út, szökőkút
  • Karmelita templomBécsi kapu tér

 © 2022 • Open Art Night • ImpresszumAdatvédelem